hits

Mobbeoffer

kommentarer
I flere år har jeg kjempet en psykisk kamp med meg selv for å klare å overvinne tankene om at jeg ikke er bra nok. Kommentarer, blikk og latter har preget min barndom og min ungdomstid. Følelsen av å være annerledes, følelsen av å ikke være som alle andre, følelsen av å være mislykket. Jeg klarte kontrollere disse følelsene takket være en støttende familie, men også en helt fantastisk kontaktlærer, klassekamerater og en skole.

Mobbing har det alltid vært i vårt samfunn, og det vil det kanskje også alltid være. Men de siste årene har vi fått flere arenaer som gjør det enklere å mobbe. Den digitale verden har skutt fart, mens nettvettet vårt henger langt etter. Dessverre er det en trend som kan utvikle seg å bli akseptert. Stygge kommentarer på ulike nettsamfunn om personer er noe man daglig opplever å se. Vi blir liksom så mye tøffere i trynet med en gang vi kommer oss bak en pc-skjerm.

Jeg er bekymret for fremtiden om det ikke nå tas tak. Mobbing kan ødelegge mennesker, dessverre har det for mange gått så langt at de velger å ta sitt eget liv. Jeg har selv vært langt nede, fundert over meningen med å leve. Følelsen av å være annerledes enn alle andre var tøff å akseptere. Jeg klarte det, men jeg er jammen ikke sikker på om jeg hadde klart det hvis alle nettsamfunnene som i dag finnes fantes når jeg gikk på barneskole og ungdomsskole.

Det som av enkelte skrives på nettsamfunnene er brutalt. Daglig ser jeg voksne mennesker lire ut av seg de mest håpløse kommentarene om personer enten det er på facebook eller i ulike kommentarfelt på nettaviser. Det er synd å si det, men de godt voksne er jammen meg ikke bedre en dagens unge. Og det er der første brist kommer. Rollemodellene til dagens unge er først og fremst foreldre og foresatte. Når rollemodellene er de som oppfordrer til kommentarer som oppleves som mobbing har vi et problem.

Søndag arrangeres et fakkeltog i Tromsø og flere andre byer kl 16.00. Fakkeltog i lys av hjerteskjærende historier om mobbing i den norske skole, ønsker vi å belyse et av de viktigste og mest tabubelagte temaene vi har å jobbe med i vårt samfunn. Sammen går vi derfor i tog søndag for å si klart nei til mobbing!