hits

Idrettsforbundets arroganse er grunn nok til å si NEI til OL!

kommentarer

Jeg er forbannet og skuffet. Vi har lenge beskyldt IOC for å være arrogante og udemokratisk. Og mange argumenterer nettopp med det for at Norge ikke skal arrangere et OL. I kveld på debatten viste idrettsforbundet med Inge Andersen i spissen hvorfor vi skal si nei til et OL. Den arrogansen en idrettsleder som representerer norsk idrett i kveld viser er pinlig. Inge Andersen og idrettsforbundet sine handlinger de siste ukene er grunn nok i seg selv og si nei til et OL i Oslo.

 

Å være vitne til at en av de med mest makt i idretten opptrer så arrogant ovenfor det norske folk og sine meddebattanter synes jeg rett og slett er skammelig. 

 

De siste ukers handlinger fra idrettsforundet og Oslo2022 har det nærmest vært som en flau komedie. Børre Rognlien, Idrettsforbundets leder gikk i forrige uke ut å mente det norske folk opptrer inkonsekvent i denne saken fordi flertallet er på nei-siden. I samme intervju sier han spesifikt at det er opp til politikerne og bestemme, og ikke folket. Vel, da vil jeg minne politikerne på hvem som stemte de inn i de possisjoner de i dag har, og da vil jeg minne idretten og Rognlien på at han også på mange måter representerer idretten i hele landet, og ikke bare IOC`s dresskledde høvdinger og Oslo-gryta. Idrettsforbundet hadde nok helst akkurat nå ville byttet ut det norske folk, kjipt for de at det ikke går.

 

Å se de siste måneders falske sjarmoffensiv fra toppene i idrettforbundet har vært pinlig. Tidligere i år kontaktet de den dyktige nordlendingen og fotograf Ole Christian Salomonsen for å bruke nordlysfilmene hans for å promotere Oslo-OL. De fikk klart svar fra Salomonsen; «Denne OL-saken er den mest råtne prosessen jeg har bevitnet i mitt voksne liv. Lobbyvirksomhet og maktmisbruk over det hele, i all offentlighet. (...) Å vise bilder fra Nord-Norge for å fiske anerkjennelse og stemmer hos IOC og OL-topper i Sotsji til et OL i Oslo blir så skittent som det går an».  Jeg er helt enig med Salomonsen, det tror jeg også veldig mange andre er.

 

Siste forsøk på sjarm fra Oslo-guttene kom i dag. De har hele tiden solgt ut OL i Oslo som et moderat OL med lite «pampefaktor.» I dag lanserte de at de plutselig over natten at de skal kutte budsjettet med 8,8 milliarder. Det er faktisk så lite troverdig som det høres ut, særlig med tanke på at det de siste 60 årene ikke har vært et eneste OL som har unngått budsjettsprekk. Mulig de hadde fått en ordre fra kulturministeren. For det virket ikke som de hadde særlig troen på budsjettkuttet.

 

Så over til Inge Andersen og kveldens debatt  på NRK igjen igjen. At Andersen står å sier at han har støtte av 90 % av idretten i Norge irriterer meg. Så nå synes jeg alle idrettslag i Norge som ikke ønsker å la seg representere av den arrogansen som idrettsledere fra idrettsforbundet de siste ukene har vist faktisk sier fra. Nå er det på tide at idrettslagene der ute tar tak å setter Inge Andersen og co på plass.