hits

Den norske folkekirke er i ferd med å begå selvmord.

kommentarer

Og vi må hjelpe den. Vi som medlemmer av folkekirken må hjelpe mindretallet til å vinne frem med sitt forslag som innebærer at homofile får gifte seg i kirken. Og vi må hjelpe de homofile som ønsker en kirkelig ramme rundt sitt giftemål til å kunne ta del i det som skal bli en mer inkluderende kirke. Det gjør vi ganske enkelt, ved det neste krikevalget. Stemmeretten folkens, den må brukes så vi får bukt med disse gamle konservative holdningene som er i ferd med å gjøre folkekirken til en veldig ekskluderende krike. Vi må gjøre døren høy og porten vid. 

 

Jeg er ikke homofil selv, men synes det er beklagelig at vi i 2014 har et trossamfunn som diskriminerer mennesker på bakgrunn av kjærlighet. Alle bør behandles likt, uavhengig av hvem de elsker og vil dele livet sitt med. 

 

Jeg legger ikke skjul på at jeg er skuffet over kirkemøte, og lurer egentlig på om flertallet på kirkemøtet vil folkekirken til livs? Om flertallet som stemte mot at homofile skal få gifte seg i kirken har en strategi for å få kirken til å bli en møteplass for de få, så har de lykkes. Mange melder seg på bakgrunn av dette vedtaket ut av statskirken. Jeg blir ikke å gjøre det, men jeg skal ved det neste kirkevalget være veldig nøye på hvem jeg stemmer på. Og det vil jeg oppfordre flere til å gjøre. 

 

På lik linje med resten av befolkningen ønsker også mange homofile en kirkelig ramme rundt sitt ekteskap. Med dette vedtaket bidrar kirken selv dessverre til at veldig mange vil melde seg ut av folkekriken.  Det å være ekskludert fra kirken bare fordi man ønsker å dele livet sitt sammen med en av samme kjønn er beklagelig i 2014. Dette er fryktelig for kirkas renommé. Den har allerede en svekket posisjon i samfunnet, og særlig har synet på homofilt ekteskap bidratt til det over flere år. Vedtaket fra kirkemøte blir bare en utsettelse og et utrolig dårlig signal om likeverd.

 

At kriken kan si nei til en gruppe mennesker som ønsker å forlenge sitt forhold til kriken og sin tro er for meg uforståelig. Og jeg skal ærlig innrømme at jeg har en flau bismak i munnen av å være medlem av folkekirken akkurat nå. 

 

Heldigvis er det en rekke prester som har en annen holdning enn den som ble vedtatt.  Sogneprest i Svolvær, Nils Jøran Riedl sa til Nrk: «Det er uverdig at vi må si til folk som er glade i hverandre at, beklager, vi kan ikke gifte dere. De tvinger meg til å diskriminere». Det gir meg håp om bedre tider fremover, det motiverer meg også til fortsatt å ha troen på folkekirken. Fordi med min og mange flere sin stemme ved neste kirkevalg, så tror jeg mange av de som stemte nei på kirkemøte denne gang ikke sitter i den salen med stemmerett neste gang.