hits

Bør ta et oppgjør med gubbeveldet i IOC!

kommentarer

Lørdag var en spesiell dag. Ikke bare fordi fantastiske Marit Bjørgen tok OL-gull. Bildene av Bjørgen og skijentene ikledd svart sørgebånd, bildene etter rennet som viser skijenter som utrykker sin sorg, glede og samhold. Det bilde vil bli OLs viktigste og vakreste. Bildene rørte en hel nasjon. Det viser oss hva idrett er; det er samarbeid, det er vennskap, det er samhold og det er ekte følelser. Og ikke minst setter det ting litt i perspektiv for alle (innkludert meg) som har ropt og regnet på hvor mange gull Norge kommer til å ta dette OL. 

I dag går altså IOC-president Thomas Bach ut og sier at det ikke er riktig å vise sorg under konkurranse. Og jeg merker jeg lar meg irritere over dette trangsynte synet på idrett. At den internasjonale olympiske komite(!!!) ikke skjønner at idrett handler om veldig mye mer enn bare OL-medaljer skremmer meg. 

Jeg hadde bestemt meg for å roe meg ned etter Gerhard Heiberg sin beklagelse over måten han og IOC hadde ordlagt seg. Bra av Heiberg tenkte jeg, for de uttalelsene han rotet rundt i da var i ferd å bli en skikkelig uggen suppe. Men så dukker sjefen opp. Selveste presidenten, Thomas Bach, 60 år. Kanskje IOC burde modernisere seg litt, jeg har sjekket oversikten over medlemmene i denne olympiske komitÈ. Fellesnevneren er at de fleste er menn i nettopp 60 årene. Det er ikke ofte jeg er for kvotering av kvinner og yngre personer inn i styrer, men IOC har vel den siste tiden vist at de absolutt skulle vært en bredere sammensatt komitè. Det er på tide å ta et oppgjør med gubbeveldet i IOC! 

Jeg er en ivrig idrettentusiast. Jeg har telt dagene ned til OL siden i sommer, og jeg var nesten innom tanken på at et OL i Norge ville vært kult å få oppleve i 2022. Heldigvis vekket Heiberg meg med sine uttalelser om arrogante nordmenn, angrepet på Bjørgen for reklamebruk hos «LUDO» (et bilde hun ikke viste var der) og så sist men ikke minst uttalelsene om at sorg ikke passer seg i idrett og under konkurranse. Etter de arrogante holdningene til IOC, vil på ingen måte ha de til Norge. Holdningene er så langt fra det Norge bør assosiere seg med. 

Det å hedre en nylig avdød bror og treningskamerat på en så verdig og ekte måte, det mener jeg er det viktigste bilde i OL så langt. 

IOC velger altså å bruke tiden sin på å kritisere sørgebåndene til de norske skijentene. Jeg tror kanskje IOC brude brukt tiden sin på andre viktige saker som feks pengebruken til lekene i Russland, korrupsjon, diskriminering av homofile, arbeidsinnvandrere som ikke har fått et øre for å bygge OL-anleggene. Dette er altså IOC med på å støtte opp under. Jeg har ikke registrert verken Thomas Bach, Gerhard Heiberg eller andre i IOC ta denne viktige kampen. IOC har ifølge dem selv viktigere ting å drive med, de sitter nemlig og skriver brev til de norske skijentene om at sørgebånd og sorg ikke hører hjemme på en idrettsarena.

 

Etter IOC sin oppførsel de siste dagene synes jeg Norge bør ta kraftig avstand fra det de holder på med, og den beste måten vi kan gjøre det på er å si nei til å arrangere milliardfesten for dem i 2022. At IOC bærer preg av å styres av eldre menn som ikke helt har klart å følge med den tiden vi lever i, det er blitt veldig tydelig de siste dagene.

 

Jeg satt på et møte i dag da jeg med stor frustrasjon leste uttalelsene til presidenten i IOC. Med mine manglende kunstneriske evner så tegnet jeg dette. Men jeg poster det likevel.